Diensten

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Bel ons voor meer informatie

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Pleisterwerk

Bij pleisterwerk wordt een gipsmortel op de ondergrond aangebracht tussen de 2mm en 5mm. Mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, kan pleisterwerk op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht. Pleisterwerk geeft de wand en het plafond behalve een nieuwe, strakke uitstraling een beschermende laag en het heeft een vochtregulerende werking op het binnenklimaat. Bij de afwerking wijze van het pleisterwerk kan worden gekozen voor ‘behang klaar’ of ‘saus klaar’. De betekenis hiervan ligt voor de hand. Bij behang klaar pleisterwerk wordt de wand mooi vlak getrokken, klaar voor verdere afwerking met behang. Bij saus klaar pleisterwerk worden ook de kleinste oneffenheden weggewerkt. De wand of het plafond kan nu gesaust worden met een matverfsysteem, waardoor de vlakke en strakke uitstraling behouden blijft.

Schuurwerk

Bij schuurwerk wordt een korrelige gipspleister aangebracht. Omdat dit hand- en vakwerk is, laat de stukadoor bij iedere wand en ieder plafond een unieke structuur achter. De korreltjes accentueren de sierlijke, halfronde slagen die egaal drogen.

Overschilderen is niet nodig omdat schuurwerk wit opdroogt. De korrelige structuur van schuurwerk is kwetsbaar voor stoten en wordt daardoor meer op plafonds dan op wanden aangebracht.

Leem stucwerk

Leem heeft een aardige opmars achter de rug als wandafwerking. Het heeft ook een aantal natuurlijke eigenschappen die goed passen bij een gezond binnenklimaat. Zo is leem dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Het neemt vocht op uit de klamme ruimte en geeft deze weer af als de ruimte droger is. In de zomer blijft het lekker koel en in de winter houdt leem warmte vast. Leem stucwerk bevat geen chemische toevoegingen of kleurpigmenten.
Het is dan ook populair onder de bewuste bewoner die kiest voor natuurlijke en duurzame bouwmaterialen. Een wand met leem stucwerk oogt natuurlijk en levendig.

Buiten gevel restauratie

Oudere huizen zijn vaak onvoldoende geïsoleerd. Deze huizen verliezen tot 35 % van hun warmte en ondervinden meer hinder van geluidsoverlast. Door te investeren in gevelisolatie bespaart u direct op uw energiekosten, voelt uw binnenklimaat stukken behaaglijker aan en neemt geluidsoverlast af. Gevelisolatie leidt tot waardevermeerdering van uw woning en de kosten verdienen zichzelf terug. Na een aantal jaren levert het u zelfs geld op.
Een bijkomend voordeel van gevelisolatie is de mogelijkheid uw woning een nieuw aangezicht te geven. De gevel wordt geheel vernieuwd en kan worden voorzien van een fraaie afwerking.

Sierpleister

Sierpleisters bestaan er in diverse soorten. Op dit moment is de meest gevraagde sierpleister Spachtelputz. Wij kunnen dit voor u aanbrengen in diverse korrelgrootten, van 0,5 mm tot ca. 2,5 mm. Daarnaast kunt u met behulp van beschikbare stalen en een kleurenwaaier kiezen uit meer dan 900 verschillende kleuren.

Injecteren

Door een oude fundering kan er optrekkend vocht ontstaan. Dit is een blijvend probleem als dit niet word verholpen. Door het injecteren van een muur ontstaat er een plastic film laag dat door de voeg heen trekt. Hierbij worden er om de 10 a 15 cm gaten in de voeg geboord waarna het materiaal kan worden ingebracht. Na het injecteren word er een vocht werende cementmortel aangebracht die de gaten afdicht en dient als vertin laag. Na droging kan hier een gips laag over heen worden aangebracht en als een geheel worden afgewerkt.

Lijstwerk

Lijsten bestaan er in diverse soorten en maten. Van een mooie kooflijst tot een eenvoudige,maar mooie plint. We hebben diverse voorbeelden beschikbaar van lijsten die wij in het verleden gemaakt hebben. Zit de lijst van uw keuze er niet bij, geen probleem. We maken hem voor u. Eerst maken we een schets van de door u gewenste lijst. Vervolgens maken we een mal en trekken een stuk lijst. Is de lijst nog niet naar u zin, dan passen we de mal aan en maken weer een voorbeeld voor u. Zo maken wij voor u de lijst naar uw keuze.

Raapwerk

Raapwerk is het strak en vlak maken van ruwe (gemetselde), niet haaks of ernstig gehavende wanden en plafonds door middel van een dikke laag gipsmortel of een cementgebonden materiaal. Een raapwerk laag is tussen 5 millimeter en 5 centimeter dik.

Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk. Raapwerk kan bijvoorbeeld behang klaar en saus klaar worden opgeleverd voor sierpleister (spachtelputz), verf, saus en behang. Hoe glad u het raapwerk wilt, is naar keuze.

Restauratie

Van Stiphout stucwerk & restauratie is gespecialiseerd in het restaureren en reconstrueren van ornamenten en lijstwerk. Bijvoorbeeld: u heeft een beschadigd plafond. Grote delen zitten los, er zijn scheuren in het plafond of de lijsten en/of de ornamenten zijn beschadigd.Wij bieden de oplossing: de losse delen schroeven wij eerst vast waarna we vervolgens de scheuren repareren. Op basis van de nog aanwezige lijsten en (delen) van ornamenten kunnen wij uw plafond in de oude glorie herstellen. Is er helemaal geen lijst of ornament meer aanwezig, dan kunnen wij een lijst of ornament naar uw keuze maken.

Reconstructie

Heeft u in uw huis een mooi plafond en wilt u ditzelfde plafond ook in een andere een ruimte? Of heeft u foto’s van hoe het vroeger was of ergens een mooi plafond gezien en wilt u dit ook in uw huis of kantoorpand? Dat kan! Wij maken het voor u. Alle lijsten en ornamenten worden door van Stiphout stucwerk & restauratie op traditionele wijze vervaardigd. Dit betekent dat elk plafond volledig naar uw wens gemaakt wordt. Wij bieden u ruime keuzemogelijkheden in lijsten en ornamenten. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden.